Mikä Mediaunioni on?

Mediaunioni MDU ry kokoaa yhteen viestintä- ja sitä lähellä olevilla aloilla työskentelevät ja aloilta eläköityneet toimihenkilöt.

Ote sääntöjen 2. §:stä:
Yhdistyksen tarkoituksena on tukea aatteellisesti ja toiminnallisesti viestintä- ja sitä lähellä olevilla aloilla työskentelevien ja alalta eläköityneiden toimihenkilöiden ammatillista yhteenkuuluvuutta, yhteistoimintaa ja virkistäytymistä sekä edistää viestintäalan tunnettuutta ja ammatillis-aatteellista toimintaa.

Vuonna 1909 perustettiin Suomen Faktoriliitto faktoreiden eli sen ajan kirjapainojen teknisten toimihenkilöiden ammatti- ja edunvalvontajärjestöksi. Nimi päätettiin muuttaa vuonna 1998 Mediaunioni MDUksi.

Ammatillinen edunvalvonta siirtyi Ammattiliitto Prohon MDUn 13 jäsenyhdistyksen liityttyä Pron jäsenyhdistyksiksi vuoden 2014 alussa, jolloin MDU otti suoriksi henkilöjäsenikseen kaikki entisten jäsenyhdistysten jäsenet. Työmarkkinoiden käytössä olevat ja seniorijäsenet säilyttivät oikeudet MDUn jäsenetuihin.

Yhdistyksen ylintä päätösvaltaa käyttää vuosittain kokoontuva yhdistyksen kokous. Se valitsee hallituksen, johon kuuluu puheenjohtajan lisäksi 2-12 jäsentä.

Puheenjohtaja on Pekka Teinilä, varapuheenjohtaja Tero Kanerva, sihteeri Jorma Suomi ja taloudenhoitaja Kari Koivisto. Osa-aikaisena faktorina toimii Vesa Salmi.